Hvad er et selvforsynende hus?

Det er blevet moderne at have et mere bæredygtigt og miljørigtigt hus. Derfor er et nyt begreb inden for huse også begyndt at vinde frem de seneste år. Et selvforsynende hus. Især inden for byggefirmaer, der gør sig i typehuse, er trenden omkring et selvforsynende hus begyndt at dominere. Derfor har vi her samlet lidt oplysninger omkring husformen, der adskiller sig en del fra det typiske hus. Læs mere om de unikke huse her eller find inspiration til et grønnere hus ved at læse flere af vores andre artikler.

Hvad betyder selvforsynende?

Selvforsynende betyder helt konkret, at nogen eller noget er i stand til at forsyne sig selv med de mest nødvendige ting. Typisk, når man taler om selvforsynende, så tænker man på bønderne i gamle dage, der selv kunne forsyne sin familie med kost og logi. Nogle gange bruger man også vendingen omkring lande, der er i stand til at forsyne landet med store dele af fundamentale ting som medicin, fødevarer, energi osv. Altså er det et udtryk, der kan bruges i flere sammenhænge, men alt sammen handler om at forsyne sig selv med det fornødne.

Hvad er et selvforsynende hus?

Ligesom definitionen af ordet, så er et selvforsynende hus et hus, der kan forsyne sig selv med det absolut nødvendige. Det vil altså sige, at huset selv kan være med til at sikre varme, vand og et godt indeklima. Faktisk dækker begrebet ikke over fødevarer, som nogen måske tror. Det er i stedet en selvforsynende husstand, men her er der tale om selve bygningskonstruktionen.

Der har nemlig aldrig været så stort et fokus på, hvordan man lever så energibesparende så muligt som nu.

Hvordan får man et selvforsynende hus?

Man kan bygge et selvforsynende hus helt op fra grunden, eller man kan renovere sit allerede eksisterende hus. Inden for nybyggede huse er Klimahuse en af de førende på markedet inden for selvforsynende huse. De har derfor skabt en hel hjemmeside omkring, hvordan du bedst muligt kan bygge eller renovere dig til det grønneste hus. Her finder du råd og tips til, hvordan du kan energioptimere dit hus, så det kan stå i tip-top stand i mange år fremover.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få et sådant hus? Så læs mere om selvforsynende huse her. Du finder alt fra gode tips og tricks til økonomien til gode tilbud fra håndværkere på, hvordan du får dit hus optimeret.