Tips til din rengøring

Kunne du godt bruge nogle gode husmorråd og gode tips og tricks til din rengøring derhjemme? Så er du heldig, for vi har nemlig lavet dette indlæg til dig, som godt kunne bruge disse tricks. Det kan være at du lige er flyttet hjemmefra, og derfor ikke har samlet dig erfaring på det felt. Men det kan i høj grad også bare være, at din interesse er steget på området, eller at du blot mangler nogle gode råd og tips til, hvad du kan gøre derhjemme.

Tips og tricks

Her er der 7 tips til at gøre din rengøring mere effektiv: 

  1. Luft ud i hjemme hver dag
  2. Skift din karklud, viskestykke og køkkenhåndklæde hver dag
  3. Du bør altid støvsuge, før du tørrer af
  4. Hold hjemmet rent ved at tørre let af 1-2 gange om ugen
  5. Gør grundigt rent 1 gang om ugen
  6. Skift dit sengetøj hver 14. dag
  7. Gør dit køleskab rent én gang om måneden

Hvis du lufter ud hver dag, vil du opleve et meget bedre indeklima, som også er meget sundere. Det må dertil også meget gerne være med gennemtræk, så der luftet rigtig kan blive skiftet ud. Derudover bør du skifte dine køkkentekstiler ud hver dag, da du på den måde sikre den bedste hygiejne i dit køkken. Vidste du, at din støvsuger hvirvler rigtig meget støv op, derfor bør du også lufte ud under og efter din endt støvsugning. Når det gælder selve rengøringen, er det vigtigt at have en grundig omgang ca. én gang om ugen. I de rum hvor du befinder dig mest i, bør du tørre led af flere gange. Det er altid en rigtig god idé at skifte dit sengetøj hyppigt, da der befinder rigtig mange bakterier og døde hudceller. Derfor bør du også altid vaske dit sengetøj på minimum 60 grader, helt ligesom du vil vaske dine håndklæder.

Som det sidste tip bør du også huske dit køleskab. Det er nemt at glemme, men det bør altså også blive rengjort mindst én gang om måneden. Det er også en oplagt mulighed at få tømt køleskabet og få sorteret ud i det.

Velfortjent afslapning

Der findes ikke noget bedre end, når man er færdig med en god omgang rengøring, hvor man så kan slappe af i de helt rene rum til duften af sæbe. Så slap af i din massagestol, og nyd dit hårde arbejde. Det er helt velfortjent. Men du skal også huske, at det ikke behøver at være kedeligt og nederen at gøre rent. Så gør det lidt sjovere ved eksempelvis at have noget musik på.