Det skal være nemt at låne penge

Når man står og skal bygge nyt eller renovere, er det vigtigt, at man har en god økonomi i ryggen. Dog kan det være en langsommelig proces at få lov til at låne penge til gode og givende projekter gennem banken. Derfor kan det for mange give rigtig god mening at låne penge uden om banken. Hvis man har en god kredit, så går det lynhurtigt at få lov til at låne penge gennem for eksempel onlineudlånere eller peer-to-peer-platforme.

Der findes dog flere forskellige måder at låne penge på, så det handler om at finde den rigtige mulighed for dig. Herunder listes der kort omkring de tre pengeinstitutter, som kan hjælpe dig med at låne penge udenom banken:

Kreditforeninger: Selvom de ligner bankerne meget, så adskiller de sig ved at have højere godkendelsesrater og lavere renter. Det vil altså sige, at du har større mulighed for at blive godkendt til bedre og billigere lån hos kreditforeninger end hos for eksempel banken.

Onlineudlånere: Ved at vælge en onlineudbyder, er du sikker på at blive godkendt meget hurtigt. Fordi det er en strømlinet proces, så tager det ofte helt ned til 5-10 minutter. Når man vælger de rigtige online pengeinstitutter, er man også sikret både konkurrencedygtige renter og rimelig fleksible tilbagebetalingsbetingelser. Så hvis du skal have pengene rimelig hurtigt, fordi du ønsker at gå i gang med dit boligprojekt med det samme, så er en online udbyder en rigtig god vej at gå.

Peer-to-peer-lån: Det er ikke en særligt udbredt låneform, men den er i høj grad på vej frem. Ved at bruge peer-to-peer metoden, så låner man penge direkte fra en anden person eller en mindre gruppe. Her er det ofte meget lave rente og fleksible tilbagebetalingsbetingelser i modsætning til bankernes lånemuligheder.

Hvad bør man være opmærksom på

Hvis du skal låne penge fra andre institutter end bankerne, så er det vigtigt at sammenligne flere parametre. Det er blandt andet rentesatser, tilbagebetalingsbetingelser og ikke mindst gebyrer. Det er altså vigtigt at finde et sted, hvor man er tryg ved at låne penge. Ellers kan man stå tilbage med højere renter end det, man egentlig havde ønsket sig ved at låne et andet sted. Undersøg også, om der er god og kvalificeret kundeservice, så du nemt kan komme i kontakt med dem, hvis der skulle ske udfordringer med lånet undervejs. Så er det bare at komme i gang med at sammenligne, så du kan finde den bedste løsning til dig.